Exista persoane care sunt interesate de piata bursiera, dar nu stiu prea multe despre finante si tranzactionare? Acestea cu siguranta ca se intreaba ce trebuie sa stie pentru a incepe pe piata bursiera. Care sunt capcanele care trebuie sa se evite pentru a face capitalul sa creasca? Cursurile de pe Vestor pot sa fie de mare ajutor in acest sens.
Testarea strategiei de tranzactionare pe un cont demo de tranzactionare este un pas esential pentru a invata cum sa se investeasca pe piata bursiera. Un cont demo actioneaza ca un simulator gratuit de tranzactionare care se poate deschide in doar cateva minute. De asemenea, Materialele strucurate de pe Vestor ajuta persoanele care vor sa ajunga investitori de succes.
Ce este investitia pe piata bursiera?
Investitia pe piata bursiera este pur si simplu actiunea de a cumpara si de a vinde un activ financiar pentru a profita de pe urma unei variatii a pretului acestuia. Poate fi vorba de actiuni, dar si de obligatiuni, valute sau chiar marfuri.
A investi pe piata bursiera inseamna, de asemenea, a profita de diferitele produse financiare disponibile pentru a diversifica portofoliul, maximizand in acelasi timp profiturile. Printre acestea se numara ETF-urile (fonduri tranzactionate la bursa), instrumentele derivate si produsele cu efect de levier, cum ar fi CFD-urile (contracte pentru diferenta), turbos si warante.
Cum poate lumea sa invete sa investeste pe piata bursiera?
Pentru a invata despre piete si despre cum se investeste pe piata bursiera, este important sa se acorde timp pentru educaare, pentru stabili obiectivele financiare si a adopta o strategie de tranzactionare care sa se potriveasca profilului de investitor si capitalului initial de tranzactionare. Un lucru care se invata foarte usor pe Vestor.
La fel ca in cazul oricarei activitati noi, se poate incepe ca incepator si, treptat, se pot dobandi cunostinte si experienta. Cel mai important lucru este sa se invete cum se investete pe piata bursiera prin carti, cursuri de tranzactionare si conturi demo inainte de a investi bani reali. Atunci ar trebui sa se respecte intotdeauna planul de tranzactionare si sa se controleze emotiile pentru a le impiedica sa afecteze ratiunea.